Ha a felnőttkorba lépők hormonális változásairól és az ezzel összefüggő problémákról van szó, akkor elsősorban a nők hormonális problémáiról, a menstruáció kezdetéről és hasonlókról szoktunk beszélni, míg a férfiak problémáiról kevesebb szó esik, vagy inkább régen, mint ahogyan ott. az elmúlt években számos figyelemfelkeltő kampányt indítottak ezzel kapcsolatban. Valószínűleg az egyik kulcstényező az, hogy a férfiak sokkal visszafogottabbak az egészségügyi problémákkal kapcsolatban, és vonakodóbbak beszélni róluk, különösen akkor, ha intim jellegű problémákról van szó, például húgyúti és prosztata problémákról.

Egyébként mi a prosztata?

A prosztata egy gesztenye alakú mirigy, amely normál körülmények között körülbelül 25 ml méretű. A szeméremcsont és a végbél között fekszik, közvetlenül a hólyag alatt. A prosztatán keresztül halad át a húgycső, amelyen keresztül a vizelet és az ondófolyadék kiválasztódik. A prosztata funkciói még nem teljesen ismertek, de ismert, hogy olyan váladékot termel, amely az ondófolyadék részét képezi, és olyan váladékot, amely megvédi az alsó húgyutakat a gyulladástól. Születéskor a prosztata mindössze néhány grammot nyom, majd egész életében tovább növekszik. Ez a növekedés legalább 40 éves korig nem gyakran okoz komolyabb problémákat, de ennek ellenére sok férfinak már 60 éves kora előtt vizelési problémái vannak a prosztata megnagyobbodása miatt.

Jóindulatú prosztata hiperplázia (BPH) – önmagában nem veszélyes, de kellemetlen érzést okoz

A prosztata fontos szerepet játszik az érett és idősebb férfiak életminőségének befolyásolásában. Minden férfinál a tesztoszteron férfi nemi hormon hatására a prosztata egy bizonyos részének sejtjei megduzzadnak, ami a prosztata megnagyobbodásához vezet. Ezt a folyamatot jóindulatú prosztata-megnagyobbodásnak nevezik, ami önmagában nem veszélyes, de sok kellemetlenséget és problémát okozhat, mint például vizeléskor a patak gyengülése, éjszakai vizelés, gyakoribb nappali vizelés, vizelési nehézség, időszakos vizelés. patak vizeléskor, a húgyhólyag hiányos kiürülésének érzése, valamint vizelés utáni vizelet csöpögés, gyakori vagy akár ellenőrizhetetlen vizelés. Az élettartam növekedésével az említett problémák is növekednek. A férfiak átlagos várható élettartama növekszik, és 2000-ben már több mint 600 millió 60 év feletti férfi élt a világon. A fejlett világban élő férfiaknál 50 százalék az esélye annak, hogy idős korukban vizelési problémákkal küzdenek a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás miatt. Éppen ezért ez a betegség az egyik leggyakoribb oka az urológus felkeresésének.

Minél hamarabb legyőzzük a kényelmetlenséget, annál gyorsabban tudunk hatékonyan segíteni egymásnak

Az első reakció ezekre a problémákra természetesen a kényelmetlenség és a félelem, sőt gyakran a szégyen is, mert a férfiak erejüket, vitalitásukat és fiatalságukat „nemi szerveik állapotával” társítják. Az életminőséget ténylegesen befolyásoló komolyabb problémák megelőzése érdekében azonban időben cselekedni kell, mert a prosztata megnagyobbodás miatti problémákat gyakran nagyon hosszú ideig lehet kezelni gyógyszerekkel, sőt, sok olyan természetes anyag is létezik, amelyek nagyon hasznosak. Segítség. Éppen a felmerülő félelmek miatt nagyon fontos még egyszer hangsúlyozni, hogy a jóindulatú prosztata hiperplázia (BPH), ahogyan a prosztata öregedéssel járó növekedését nevezik, önmagában nem jelent komoly veszélyt, és a legtöbb esetben nem is fejlődik prosztatarákká.mint sokan tévesen gondolják. Ez utóbbi bármely prosztatán kialakulhat, még az egészségesen is.

Prosztatagyulladás

A prosztata másik gyakori betegsége a gyulladás vagy prosztatagyulladás, amelyet baktériumok okoznak, és gyakrabban 50 éves korig érintik a férfiak. Az akut fázisban hevesen jelentkezik magas lázzal, hidegrázással, erős perineum- és alhasi fájdalommal, állandó ivási ingerrel és nehéz, égető vizeletürítéssel. A betegséget antibiotikumokkal és fájdalomcsillapítókkal kezelik.

Hogyan kell kezelni a BPH-t?

A BHP okozta rendellenességek enyhébb formái általános megelőző intézkedésekkel kezelhetők, amelyek elsősorban az életmóddal kapcsolatosak. Korlátozni kell az alkohol, a kávé, a zsírok, a dohány és az erős fűszerek fogyasztását. A BHP okozta enyhébb és mérsékeltebb problémákon néhány növényi kivonattal is sikeresen tudunk segíteni. Kifejezettebb formákban a BHP következményeit gyógyszerekkel kezelik, ha pedig nincs javulás, műtéttel, melynek során a felesleges szöveteket eltávolítják és a húgycsőre nehezedő nyomást felszabadítják.

Hogyan lehet megelőzni a problémákat, amennyire csak lehetséges?

Bár a prosztata megnagyobbodást senki sem tudja teljesen elkerülni, a legjobb megelőzés az egészséges életmód, amely magában foglalja a mozgást, az egészséges mediterrán típusú étrendet és a lehető legkevesebb stresszt. Általánosságban elmondható, hogy a prosztatabetegség kialakulását befolyásolja az alkohol és a kávé, a dohányzás, a kalóriadús és erősen fűszeres, sok állati eredetű fehérjét tartalmazó ételek, a hideg szénsavas italok és a magas vér koleszterinszint. Amellett, hogy a felsorolt ​​ételekből és italokból próbálunk minél kevesebbet fogyasztani, bizonyos növényi kivonatok is segíthetnek a prosztata egészségének megőrzésében: csalángyökér, fűrészpálma, paradicsom (likopin), fekete bors (bioperin) és E-vitamin, cink és szelén. Mindez megtalálható az erre a célra szánt étrend-kiegészítőkben, teákban, mellyel gondoskodhatunk arról, hogy az említett problémákkal mielőbb találkozzunk és azok minél bosszantóbbak legyenek.

UROVIT COMPLET
✔️A kapszulák és a tea tökéletes kombinációja a férfi szervezet támogatására. Természetes növényi kivonatokat tartalmaz, amelyeket évezredek óta használnak a férfi szervek és a húgyúti rendszer megsegítésére.

✔️Hatékony termék a jó közérzetért.

✔️A növényi kivonatok megfelelő kombinációja.

✔️Fűrészpálma és muira puama kéreg kivonatát tartalmazza. A hagyományos orvoslásban ismert természetes afrodiziákumok, amelyek pozitív hatással vannak a libidóra.

Ne felejtsd el. Sokat tehetünk önerőből, és így elkerülhetjük a prosztata megnagyobbodása miatt fellépő nagyobb problémákat.

 

 

Még nincs hozzászólás, add hozzá a hangodat alább!


Adj hozzá megjegyzést

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük